Правила видачі та продовження візи алеф 5 - вид на проживання в Ізраїлі

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

Особа, яка бажає проживати в державі Ізраїль на постійній основі, і у якого є право на таке постійне проживання, має направити в органи МВС Ізраїлю прохання про надання йому візи категорії А5 (Алеф 5). Ця віза є візою тимчасового жителя Ізраїлю загального призначення, тобто видом на проживання в Ізраїлі.

Віза видом А5 (Алеф 5) надається, наприклад, громадянам іноземних держав, які уклали шлюб з ізраїльтянами або одиноким батькам. Потрібно тільки враховувати, що просити про надання цієї візи повинен чоловік-ізраїльтянин.

У разі отримання візи, вона буде дійсна протягом року. По закінченні цього терміну, віза продовжується в МВС Ізраїлю в ході такої ж процедури.

Маючи на руках таку візу - А5, іноземець може влаштуватися на роботу в Ізраїлі, у нього є можливість користуватися послугами державного медичного страхування (після півроку після отримання візи), отримувати допомогу по старості (після 24 місяців після отримання візи А5 (алеф 5 )).

Але обмеження все ж є - володар візи А5 (алеф 5) не має виборчого права (обирати і бути обраним), працювати в держструктурах.

Необхідні документи ДЛЯ ОТРИМАННЯ / ПРОДОВЖЕННЯ ВИДУ НА ЖІТЕЛЬСТО В ІЗРАЇЛІ

Для отримання візи в Ізраїль алеф 5 співробітнику візового відділу МВС Ізраїлю необхідно надати:

1. Заява від імені особи, яка порушила клопотання про надання йому візи А5 (алеф 5).
2. Письмова прохання від членів сім'ї заявника.
3. Закордонний паспорт заявника (а також його ксерокопії).
4. Довідка про перетин кордону в разі виїзду з країни, із зазначенням точних дат і печатками митниці.
5. Якщо заявник офіційно працевлаштований - необхідно надати довідку від роботодавця.
6. Довідку про стан здоров'я.
7. Якщо заява про отримання цієї візи подається вперше, необхідно принести довідку про відсутність судимостей.

Крім цього, мають бути різноманітні перевірки, які доводять, що шлюб не є фіктивним.
Також, згідно із законодавством, заявник зобов'язаний довести, що Ізраїль є основним, центральним місцем його проживання. Для підтвердження цього факту, необхідно надати чиновникам документи на покупку або знімання житла, виписку з банківського рахунку, що підтверджує здійснення банківських операцій заявником, зарплатні відомості, довідку з купат-холім, фотографії та інші дані про те, що заявник дійсно проживає на території Ізраїлю.

Слід зазначити, що обов'язковою є присутність обох подружжя в момент подачі клопотання про надання візи до Ізраїлю А5 (алеф 5). У разі підтвердження того, що заявник більшу частину року проводить за кордоном, йому буде відмовлено в отриманні візи. Також у візі в Ізраїль можуть відмовити, якщо заявник вказав про себе неправдиві відомості. Якщо Відмова отримано на підставі суб'єктивної думки співробітника візового відділу про те, що шлюб є фіктивним - відмова можна оскаржити в суді.

: